שבעת המינים והטוב שבהם
יהונתן גליסיב שבט, תשע27/01/2010יהונתן גליס מתמצת לנו את הסגולות הבריאותיות של שבעת המינים, למה טוב כל אחד ואיך ל"השתמש" בו למען בריאות טובה יותר.
"לאכול מפריה ולשבוע מטובה"
"ארץ חיטה ושעורה וגפן ותאנה ורימון ארץ זית שמן ודבש"
חיטה ושעורה - ייחודיות הדגנים וביניהם החיטה הוא דווקא כשהם מלאים ולא עברו תהליכים שאינם תורמים לבריאות. בשנים האחרונות עולה התודעה ויורדים המחירים של מוצרים בריאים יותר ונחוצים מאוד בדור של תזונה תעשייתית המשתמשת בפחמימות ריקות ועוד חומרים שלא מוסיפים הרבה טובה. המוצרים ה"לבנים" תורמים בין השאר לעליית תופעות הקשב וריכוז והיפראקטיביות הכ"כ מצויות בימינו, כיוון שאינם נותנים תזונה יציבה של פחמימות החשובות מאוד למח ובכלל. הרבה אנשים נהנים דווקא מקמחים מסוגים שונים שכבר מאוד מצויים בימינו כמו השיבולת שועל הכוסמין והשיפון. עיקר חשיבות הפחמימות בבוקר ובצהרים ולא בערב.
גפן – מומלץ להתרחק מיין זול של קידוש (לא כולל מיץ ענבים) אשר מיוצר בדר"כ משאריות של תעשיית היינות. הזנים המובחרים יותר הם קברנה סביניון או סיראז המכילים מעט סוכר ויותר חומרים בריאים. הגפן טוב להרחבת כלי דם והורדת ל"ד, מחמם, משמח, טוב להתקררות, לגרון, לשלשול וקלקול קיבה, פעילות המח, מגביר אנזימי עיכול ותאבון. טוב לשתיה בכל שלב באוכל ומומלץ חצי כוס עד כוס ליום.
תפריט מומלץ ביותר למניעת מחלות לב וכלי דם: דג ים עם סלט ירקות עשיר, יין אדום ולסיום קצת שוקולד מריר איכותי.
היין הלבן פחות מחמם ועדיף יותר בקיץ או לאנשים שיותר חם להם.
תאנה – עשירה בברזל, מסדירה עיכול בעיקר לסובלים מעצירויות. עדיפה טריה וללא חומרים נוספים ויש לבודקה טוב לפני האכילה מבפנים, הם נגועות המון.
רימון – עשיר מאוד, טוב לחיסון, לפוריות (כמו גרעיניו), לב וכלי דם, טרשת עורקים, מוריד כולסטרול, מחזק כבד, מאזן ל"ד, מרפא ורידים וטוב לעיכול ולברזל, מונע סרטן והתקפי לב, מאט הזדקנות, מחזק אנרגיה, שרירים, בלוטת התריס ופעילות המח. הכי טוב כמה שיותר אדום. הפרוקטוז הנמצא בין השאר ברימון מתוק יותר מסוכר ונחשב כפחמימה איכותית יותר מהגלוקוז במיוחד לסכרתיים כיוון שלא נצרך אינסולין לפירוקו! הרימון ניתן לשתיה בתרכיזים ומיצויים מיוחדים.
זית שמן – חז"ל אמרו שזית מרבה שכחה ולעומת זאת שמן זית טוב לזיכרון ולכן אם בכל זאת אוכלים זיתים ניתן לנטרל את השפעתם השלילית ע"י שימת כמה טיפות שמן זית עליהם. שמן הזית בכבישה קרה בריא מאוד בעיקר לניקוי וחיזוק ולכן ניתן לשתיה על קיבה ריקה בבוקר (כף שמן עם לימון סחוט) או מאוחר בלילה לפני השינה (שיא פעילות הכבד ב1-3 בלילה בזמן שינה עמוקה ולכן חשוב ללכת לישון עד 11 או 12 לכל היותר. בהזדמנות זו שימו לב: יש המשתמשים עם שמן זית כטיפות אוזניים - אסור לשים טיפות אוזניים טבעי או רפואי ללא בדיקה של רופא שאין נקב בעור התוף. זה יכול להיות מסוכן.
תמר – לתמר סגולות רבות לטובה, מחמם, משלשל, משביע, מחזק, טוב לנפש, פוריות, לב, מכיל ערכים תזונתיים חשובים וטוב לאנמיה. ישנו גם כדבש "סילאן" ועדיף ללא סוכר כמובן.
סגולתם של שבעת המינים כפירות א"י עולה באכילתם ממקורות ארצנו הקדושה. עפ"י ההלכה שכל הקרוב בפסוק למילה "ארץ" - קודם לברכה, דייק הרב קוק זצ"ל שכל הקרוב למצוות א"י ומשתדל יותר למען הארץ - קודם לברכה האלוהית. לבריאות ולשמחה!
יהונתן גליס – מטפל בכיר בסוג'וק , יעוץ וטיפול נטורופתי, אירידולוגיה , תזונה , פרחי באך ועוד
לכל שאלה בכל עניין שלא יהיה: [email protected] 0504-0504-83
"ארץ חיטה ושעורה וגפן ותאנה ורימון ארץ זית שמן ודבש"
חיטה ושעורה - ייחודיות הדגנים וביניהם החיטה הוא דווקא כשהם מלאים ולא עברו תהליכים שאינם תורמים לבריאות. בשנים האחרונות עולה התודעה ויורדים המחירים של מוצרים בריאים יותר ונחוצים מאוד בדור של תזונה תעשייתית המשתמשת בפחמימות ריקות ועוד חומרים שלא מוסיפים הרבה טובה. המוצרים ה"לבנים" תורמים בין השאר לעליית תופעות הקשב וריכוז והיפראקטיביות הכ"כ מצויות בימינו, כיוון שאינם נותנים תזונה יציבה של פחמימות החשובות מאוד למח ובכלל. הרבה אנשים נהנים דווקא מקמחים מסוגים שונים שכבר מאוד מצויים בימינו כמו השיבולת שועל הכוסמין והשיפון. עיקר חשיבות הפחמימות בבוקר ובצהרים ולא בערב.
גפן – מומלץ להתרחק מיין זול של קידוש (לא כולל מיץ ענבים) אשר מיוצר בדר"כ משאריות של תעשיית היינות. הזנים המובחרים יותר הם קברנה סביניון או סיראז המכילים מעט סוכר ויותר חומרים בריאים. הגפן טוב להרחבת כלי דם והורדת ל"ד, מחמם, משמח, טוב להתקררות, לגרון, לשלשול וקלקול קיבה, פעילות המח, מגביר אנזימי עיכול ותאבון. טוב לשתיה בכל שלב באוכל ומומלץ חצי כוס עד כוס ליום.
תפריט מומלץ ביותר למניעת מחלות לב וכלי דם: דג ים עם סלט ירקות עשיר, יין אדום ולסיום קצת שוקולד מריר איכותי.
היין הלבן פחות מחמם ועדיף יותר בקיץ או לאנשים שיותר חם להם.
תאנה – עשירה בברזל, מסדירה עיכול בעיקר לסובלים מעצירויות. עדיפה טריה וללא חומרים נוספים ויש לבודקה טוב לפני האכילה מבפנים, הם נגועות המון.
רימון – עשיר מאוד, טוב לחיסון, לפוריות (כמו גרעיניו), לב וכלי דם, טרשת עורקים, מוריד כולסטרול, מחזק כבד, מאזן ל"ד, מרפא ורידים וטוב לעיכול ולברזל, מונע סרטן והתקפי לב, מאט הזדקנות, מחזק אנרגיה, שרירים, בלוטת התריס ופעילות המח. הכי טוב כמה שיותר אדום. הפרוקטוז הנמצא בין השאר ברימון מתוק יותר מסוכר ונחשב כפחמימה איכותית יותר מהגלוקוז במיוחד לסכרתיים כיוון שלא נצרך אינסולין לפירוקו! הרימון ניתן לשתיה בתרכיזים ומיצויים מיוחדים.
זית שמן – חז"ל אמרו שזית מרבה שכחה ולעומת זאת שמן זית טוב לזיכרון ולכן אם בכל זאת אוכלים זיתים ניתן לנטרל את השפעתם השלילית ע"י שימת כמה טיפות שמן זית עליהם. שמן הזית בכבישה קרה בריא מאוד בעיקר לניקוי וחיזוק ולכן ניתן לשתיה על קיבה ריקה בבוקר (כף שמן עם לימון סחוט) או מאוחר בלילה לפני השינה (שיא פעילות הכבד ב1-3 בלילה בזמן שינה עמוקה ולכן חשוב ללכת לישון עד 11 או 12 לכל היותר. בהזדמנות זו שימו לב: יש המשתמשים עם שמן זית כטיפות אוזניים - אסור לשים טיפות אוזניים טבעי או רפואי ללא בדיקה של רופא שאין נקב בעור התוף. זה יכול להיות מסוכן.
תמר – לתמר סגולות רבות לטובה, מחמם, משלשל, משביע, מחזק, טוב לנפש, פוריות, לב, מכיל ערכים תזונתיים חשובים וטוב לאנמיה. ישנו גם כדבש "סילאן" ועדיף ללא סוכר כמובן.
סגולתם של שבעת המינים כפירות א"י עולה באכילתם ממקורות ארצנו הקדושה. עפ"י ההלכה שכל הקרוב בפסוק למילה "ארץ" - קודם לברכה, דייק הרב קוק זצ"ל שכל הקרוב למצוות א"י ומשתדל יותר למען הארץ - קודם לברכה האלוהית. לבריאות ולשמחה!
יהונתן גליס – מטפל בכיר בסוג'וק , יעוץ וטיפול נטורופתי, אירידולוגיה , תזונה , פרחי באך ועוד
לכל שאלה בכל עניין שלא יהיה: [email protected] 0504-0504-83
הוסף תגובה
עוד מיהונתן גליס
עוד בנושא בריאות