הסוד הבריאותי שטמון בנבטים
בטי מורדובג תמוז, תשסט25/06/2009על סודם הבריאותי המופלא של הנבטים. למה הם עוזרים? למה זה טוב? וגם קצת מתכונים...
כשהיינו ילדים כולנו זוכרים איך הגננת לימדה אותנו שאנחנו יכולים להצמיח גבעול ירוק ונפלא ע"י לקיחת צמר גפן לח שמעליו מונחים מספר חומוסים קטנים. תהליך זה גרם לנו לקום בבוקר במהרה ממיטתנו החמה והנעימה, על מנת שנראה אם ישנו גבעול קטן ונחמד. תהליך נפלא זה נקרא הנבטה. הנבטים הם הלהיט החדש בתחום מזון הבריאות. עד לפני זמן לא רב היה אפשר למצוא רק שני מיני נבטים, נבטי האלפלפה הקטנים ונבטי השעועית הארוכים והעבים, אבל כיום שוק הנבטים פורח ומציע מבחר מרשים במגוון צורות וטעמים.
נבטים הם: זרעים או גרעינים שהוציאו שורש, גבעול או עלים.
ההנבטה מעוררת בצמח שפע אנזימים, הנחשבים למועילים בבניית רקמות שריר, בתפקוד מערכת העיכול ובהגברת קצב שריפת השומנים. במהלך ההנבטה כמות הוויטמינים מכפילה את עצמה במאות אחוזים. לדוגמא: ויטמין E מוכפל פי שלושה, וחלק מוויטמיני B יוכפלו פי שישה. ונוספים להם עוד ויטמינים שלא קיימים במזון, כמו ויטמין C. הם מכילים גם חומצות אמינו (חלבון)- חומצות הכרחיות שהגוף אינו מסוגל לייצר בעצמו והן בדרך כלל זמינות במזונות מן החי (בעיה קשה לצמחונים). פרט חשוב למי שסופר קלוריות- הנבטים אינם מזון משמין, ניתן להתייחס אליהם כאל ירק. הם מכילים אנרגיה זמינה (סוכרים פשוטים הנספגים מהר בגוף), סיבים תזונתיים (הגורמים לתחושת שובע).
אכילת נבטים למניעת מחלות חורף: בחורף אנשים סופגים פחות ויטמינים מפני שהם אוכלים פחות ירקות ופירות (בגלל הקור), והתוצאה היא פגיעות למחלות. צריכה שוטפת של נבטים במהלך החורף תהווה מקור מצוין לויטמינים, ותשמור על מערכת חיסונית איתנה גם בחודשי החורף הקרים.
סוגי הנבטים השונים-נבטי עדשים: ירוקים/חומים/שחורים/כתומים- מונעים יציאת מינרלים מהעצמות, מרפאים חוסר דם ומסייעים לבניית הרקמות.נבטי מאש: מסייעם לתחזוק ולבנייה של הרקמות, מגוננים מפני סרטן ראות ושד.
נבטי חומוס: מוריד רמת כולסטרול ואינסולין בדם, ואפילו מונע מחלות לב.נבטי חילבה: מסייע לנקות את הכבד מרעלים, מאזן רמת הסוכר בגוף, מגביר את ייצור החלב אצל מניקות.נבטי ברוקולי: מזרזים סילוק רעלים מהגוף, מסייעים במניעת לחץ דם גבוה, מספקים הגנה מדלקות בלב ובכליות ועוזרים בריפוי כיבי קיבה.נבטי חיטה: טוב לסובלים מאקנה או מעור יבש, אנמיה, לאיזון הורמונאלי, לתקופת גיל המעבר ולהרגעה.
מדוע אכילת נבטים חשובה גם למי שלוקח תוספי מזון?תוספי המזון, בעיקר הסינטטיים (מרבית התוספים הם סינטטיים) קשים לספיגה בגוף.גוף האדם בנוי לעיכול ולספיגה של מרכיבי מזון, בעיקר מן הצומח.הנבטים קלים לעיכול גם לאנשים הסובלים ממערכת עיכול חלשה. ולקינוח....
סלט נבטי שעועית: 1- סלרי קצוץ250 גרם נבטי שעועית (לשטוף היטב)פטריות טריות פרוסות מעל להוסיף 3 כפות שמן זית, כפית רוטב סויה, כף מיץ לימון.לערבב היטב ולהגיש באהבה.
טיפ חשוב- ניתן להוסיף לכל סלט ירקות נבטי עדשים ירוקים ומש ללא בישול.
בתאבון...
כתבה בטי מורדוב תזונאית קלינית טבעית ורפלקסולוגית בכירה.
נבטים הם: זרעים או גרעינים שהוציאו שורש, גבעול או עלים.
ההנבטה מעוררת בצמח שפע אנזימים, הנחשבים למועילים בבניית רקמות שריר, בתפקוד מערכת העיכול ובהגברת קצב שריפת השומנים. במהלך ההנבטה כמות הוויטמינים מכפילה את עצמה במאות אחוזים. לדוגמא: ויטמין E מוכפל פי שלושה, וחלק מוויטמיני B יוכפלו פי שישה. ונוספים להם עוד ויטמינים שלא קיימים במזון, כמו ויטמין C. הם מכילים גם חומצות אמינו (חלבון)- חומצות הכרחיות שהגוף אינו מסוגל לייצר בעצמו והן בדרך כלל זמינות במזונות מן החי (בעיה קשה לצמחונים). פרט חשוב למי שסופר קלוריות- הנבטים אינם מזון משמין, ניתן להתייחס אליהם כאל ירק. הם מכילים אנרגיה זמינה (סוכרים פשוטים הנספגים מהר בגוף), סיבים תזונתיים (הגורמים לתחושת שובע).
אכילת נבטים למניעת מחלות חורף: בחורף אנשים סופגים פחות ויטמינים מפני שהם אוכלים פחות ירקות ופירות (בגלל הקור), והתוצאה היא פגיעות למחלות. צריכה שוטפת של נבטים במהלך החורף תהווה מקור מצוין לויטמינים, ותשמור על מערכת חיסונית איתנה גם בחודשי החורף הקרים.
סוגי הנבטים השונים-נבטי עדשים: ירוקים/חומים/שחורים/כתומים- מונעים יציאת מינרלים מהעצמות, מרפאים חוסר דם ומסייעים לבניית הרקמות.נבטי מאש: מסייעם לתחזוק ולבנייה של הרקמות, מגוננים מפני סרטן ראות ושד.
נבטי חומוס: מוריד רמת כולסטרול ואינסולין בדם, ואפילו מונע מחלות לב.נבטי חילבה: מסייע לנקות את הכבד מרעלים, מאזן רמת הסוכר בגוף, מגביר את ייצור החלב אצל מניקות.נבטי ברוקולי: מזרזים סילוק רעלים מהגוף, מסייעים במניעת לחץ דם גבוה, מספקים הגנה מדלקות בלב ובכליות ועוזרים בריפוי כיבי קיבה.נבטי חיטה: טוב לסובלים מאקנה או מעור יבש, אנמיה, לאיזון הורמונאלי, לתקופת גיל המעבר ולהרגעה.
מדוע אכילת נבטים חשובה גם למי שלוקח תוספי מזון?תוספי המזון, בעיקר הסינטטיים (מרבית התוספים הם סינטטיים) קשים לספיגה בגוף.גוף האדם בנוי לעיכול ולספיגה של מרכיבי מזון, בעיקר מן הצומח.הנבטים קלים לעיכול גם לאנשים הסובלים ממערכת עיכול חלשה. ולקינוח....
סלט נבטי שעועית: 1- סלרי קצוץ250 גרם נבטי שעועית (לשטוף היטב)פטריות טריות פרוסות מעל להוסיף 3 כפות שמן זית, כפית רוטב סויה, כף מיץ לימון.לערבב היטב ולהגיש באהבה.
טיפ חשוב- ניתן להוסיף לכל סלט ירקות נבטי עדשים ירוקים ומש ללא בישול.
בתאבון...
כתבה בטי מורדוב תזונאית קלינית טבעית ורפלקסולוגית בכירה.
הוסף תגובה
עוד מבטי מורדוב
עוד בנושא בריאות