close
חזור
תכנים
שו"ת ברשת
מוצרים
תיבות דואר
הרשמה/ התחברות

תאונת כשרות -האם יש בעיה?

הרב יניב חניא  כה שבט, תשעז  21/02/2017

.......................

שאלה:

שלום כבוד הרב, אתמול בישלתי על הכיריים בבית של חילונים, שטפתי את המחבת לפני זה מבחוץ ו ככה שהמים גלשו מתחתית המחבת(החלק שעל החצובות) לדפנותיו במים קרים ונראה לי ניגבתי טוב את התחתית. בזמן הטיגון חתיכת בשר נגעה בדפני המחבת אולי קצת על הדופן מבחוץ אך לא על התחתית של המחבת אלא על טיפה מהדופן של המחבת(חלק שלא נוגע בחצובה) מבחוץ. החזרתי אותה למחבת והמשכתי לטגן כרגיל. האם כל הבשר בסדר והאם המחבת בסדר מבפנים? פשוט לפני זה כששטפתי בקרים גלשו מים מהברז מתחתית המחבת לדפנותיו וניגבתי רק את התחתית טוב. כמו כן,לפני הטיגון ניקית את החצובות והכיריים והדלקתי אש לכמה שניות. תודה רבה על העזרה

תשובה:

לפי התיאור שלך זה נשמע בסדר גמור, המיםן שנשפכו נשרפו מיד בחום האש ולכן לא "העבירו" את החלק הלא כשר למחבת. זה בסדא, את יכולה להשתמש
תשובות נוספות בנושא-
תודה רבה רבה- ושאלה בנושא אחר-חצובות בין אשכנזים לספרדים
ההבדל בין אשכנזים לספרדים הוא ביחס לחצובות. האמת היא שזה לא ממש "ספרדים", אלא יותר גישתו של הרב עו
מה זה מליחה?
על פי התורה יש איסור גדול לאכול דם של בהמה או עוף, וישנם כמה פסוקים שעוסקים באיסור הדם. בשל איסור זה
שחיטה של ספרדים
למרות שאולי יש מעט הבדלים בין השחיטות השונות (למרות שבימינו, בעיקר בהשגחת הרבנות, נוהגים ללכת על פי
כשרות
לגבי אבקת חלב נוכרי יש כמה דעות. לרוב הדעות היא מותרת, כי זה לא חלב נכרי, אלא אבקת חלב. 
י
איסור אכילה 2
לא צריך לחכות, מספיק לנקות את הפה, לשטוף קצת את הידיים (מעט מאוד מים) וזהו. אין עניין לחכות זמן, לא
איסור אכילה
חכמים אומרים שיש בזה סכנה, שזה גורם למחלה מסויימת ולכן מכיוון שסכנה חמורה מאיסור, נהגו להקפיד בזה.