סכין לחם
הרב יניב חניא כט ניסן, תשסח 04/05/2008.......................
שאלה:
שאלה:
מדוע מיחדים סכין מיוחדת ללחם?
תשובה:
סכינים הם "בעייתים" מבחינה הלכתית, מכיוון שמשתמשים בהם למגוון של שימושים, ולעיתים קרובות פורסים בהם ב"כח" מה שגורם לחומר להיכנס ולהידחק לתוך הסכין. כך שאם חתכת משהו חלסבי קשה (גבינה קשה, לדוגמא) הסכין הופך לחלבי. אמנם אם סתם נפרוס בזה לחם לאחר מכן הלחם לא יהיה בשרי (כי החיתוך קר ולחם הוא רך), אבל בגלל ה"בעייתיות" של הסכינים נהגו לייחד סכין לדברים פרווה (סכין של לחם).עוד מהרב יניב חניא
עוד בנושא כשרות
עוד תוכן בשורש
ספרי חידושים-תנך / רב שמעון פרץ
מוסיקה / מערכת שורש
פוליטיקה / אסף גולן
זוגיות / ם על שידוכין
שיעורי תורה
מוסר / יהושע וויצמן
מוצרים