close
חזור
תכנים
שו"ת ברשת
מוצרים
תיבות דואר
הרשמה/ התחברות

סכין לחם

הרב יניב חניא  כט ניסן, תשסח  04/05/2008

.......................

שאלה:

מדוע מיחדים סכין מיוחדת ללחם?

 

תשובה:

סכינים הם "בעייתים" מבחינה הלכתית, מכיוון שמשתמשים בהם למגוון של שימושים, ולעיתים קרובות פורסים בהם ב"כח" מה שגורם לחומר להיכנס ולהידחק לתוך הסכין. כך שאם חתכת משהו חלסבי קשה (גבינה קשה, לדוגמא) הסכין הופך לחלבי. אמנם אם סתם נפרוס בזה לחם לאחר מכן הלחם לא יהיה בשרי (כי החיתוך קר ולחם הוא רך), אבל בגלל ה"בעייתיות" של הסכינים נהגו לייחד סכין לדברים פרווה (סכין של לחם).