לקראת פסח איך מכשירים את הכלים הבאים:
הרב אייל גריינר ז ניסן, תשסד 29/03/2004.......................
שאלה:
1. מעבד מזון
2. מיקסר
3.קוצץ ירקות
4. טוסטר אובן
5. מיקרוגל
תשובה:
שלום!
את המיקרוגל מכשרים באופן הבא: מנקים היטב את כל החלקים, ממתינים 24 שעות בלא שימוש, מניחים צלוחית מים ומחממים למשך פרק זמן יותר מן השימוש הרגיל, בפסח יש להניח חציצה בין המאכל לצלחת המסתובבת, ולדעת הרב מרדכי אליהו אף לחמם את האוכל כשהוא מכוסה.
מיקסר ומעבד מזון הכשרתם תלויה באופן השימוש בהם בכל השנה, בצורה כללית יש לנקות את כל החלקים היטב, ואם לא ניתן להגיע לכל הסדקים רצוי לא להכשיר בכלל, במעבד מזון ישנם חורים לאיורור המנוע שלשם נכנסים חלקי בצק וכו', ע"מ להכשיר יש לפתוח אזור זה ולנקות היטב, הגישה הרווחת בפוסקים היא לא להכשיר כלים אלו מחמת המורכבות שלהם.
ככלל מערכת הסיכנים צריכה הגעלה, ע"פ דיני ההגעלה השונים.
לגבי קוצץ הירקות אבקשך לפרט את טיבו ע"מ שאוכל להתייחס אליו.
כל טוב.
שאלה:
1. מעבד מזון 2. מיקסר 3.קוצץ ירקות 4. טוסטר אובן 5. מיקרוגל
תשובה:
שלום! את המיקרוגל מכשרים באופן הבא: מנקים היטב את כל החלקים, ממתינים 24 שעות בלא שימוש, מניחים צלוחית מים ומחממים למשך פרק זמן יותר מן השימוש הרגיל, בפסח יש להניח חציצה בין המאכל לצלחת המסתובבת, ולדעת הרב מרדכי אליהו אף לחמם את האוכל כשהוא מכוסה. מיקסר ומעבד מזון הכשרתם תלויה באופן השימוש בהם בכל השנה, בצורה כללית יש לנקות את כל החלקים היטב, ואם לא ניתן להגיע לכל הסדקים רצוי לא להכשיר בכלל, במעבד מזון ישנם חורים לאיורור המנוע שלשם נכנסים חלקי בצק וכו', ע"מ להכשיר יש לפתוח אזור זה ולנקות היטב, הגישה הרווחת בפוסקים היא לא להכשיר כלים אלו מחמת המורכבות שלהם. ככלל מערכת הסיכנים צריכה הגעלה, ע"פ דיני ההגעלה השונים. לגבי קוצץ הירקות אבקשך לפרט את טיבו ע"מ שאוכל להתייחס אליו. כל טוב.עוד מהרב אייל גריינר
עוד בנושא הלכה
עוד תוכן בשורש
מחשבה / ב יונה גודמן
חינוך / יעקב נוקד
בריאות / דירן אילנה
סיפורי גולשים / רבקה חניא
שיעורי תורה
ספרי חידושים-תנך / רב שמעון פרץ
מוצרים