הריון וצום יום כיפור.
הרב יניב חניא ו תשרי, תשסד 02/10/2003.......................
שאלה:
בהמשך לשאלתי הראשונה , אני בהריון בסיכון גבוה,
בחודש שמיני , הרופא אמר לי לשתות כל שעה אחרת אני אקבל צירים.
הוא אמר שיש לכך אישור של רבנים.
עלי לציין שהרופא מטפל הרבה במגזר הדתי.
האם הדבר נכון?
תשובה:
שלום רב,
צום יום הכיפורים הוא מצווה דאורייתא ולכן ההתייחסות אליו היא ביתר חומרה מאשר צומות אחרים.
כמובן שאם יש פיקוח נפש בעניין אז הצום נדחה מפניו.
באופן כללי, רופא הטוען שיגרם נזק לעובר בעקבות הצום- נאמן, אולם בגלל מורכבות העניין (הרופאים נוטים לעיתים לזלזל בחשיבות המצוות, ולומר על הרבה דברים "פיקוח נפש") נוהגים לשאול רב על כל מקרה ספציפי. אם אכן ההריון מוגדר כ"סיכון גבוה", מתחילת ההריון, הרי שיש יותר לסמוך על הרופא.
באופן כללי, אם אכן הרב יתיר לשתות (דבר שאני מניח שהוא יעשה), יש לעשות זאת בדרך מסוימת, מה שנקרא "לשיעורין":
כלומר- מודדים כמות של 40 מיליליטר מיים, ושותים כמות כזאת כל 5 דקות. אם הרופא, או את, מרגישים שיש צורך ביותר מיים- מותר לשתות כל כמות שהיא, בבת אחת.
כמו כן אם תוך כדי צום את מרגישה צורך חזק לשתות, ושאת או העובר ח"ו מסתכנים- כמובן שחייבים לשתות, או לאכול, מבלי לחכות לרופא.
מחקתי את השם מתשובה זו, וכן שלחתי באי מייל פרטי את מספר בטלפון שלי, אם את מעוניינת במספר טלפון של רב.
שאלה:
בהמשך לשאלתי הראשונה , אני בהריון בסיכון גבוה, בחודש שמיני , הרופא אמר לי לשתות כל שעה אחרת אני אקבל צירים. הוא אמר שיש לכך אישור של רבנים. עלי לציין שהרופא מטפל הרבה במגזר הדתי. האם הדבר נכון?
תשובה:
שלום רב, צום יום הכיפורים הוא מצווה דאורייתא ולכן ההתייחסות אליו היא ביתר חומרה מאשר צומות אחרים. כמובן שאם יש פיקוח נפש בעניין אז הצום נדחה מפניו. באופן כללי, רופא הטוען שיגרם נזק לעובר בעקבות הצום- נאמן, אולם בגלל מורכבות העניין (הרופאים נוטים לעיתים לזלזל בחשיבות המצוות, ולומר על הרבה דברים "פיקוח נפש") נוהגים לשאול רב על כל מקרה ספציפי. אם אכן ההריון מוגדר כ"סיכון גבוה", מתחילת ההריון, הרי שיש יותר לסמוך על הרופא. באופן כללי, אם אכן הרב יתיר לשתות (דבר שאני מניח שהוא יעשה), יש לעשות זאת בדרך מסוימת, מה שנקרא "לשיעורין": כלומר- מודדים כמות של 40 מיליליטר מיים, ושותים כמות כזאת כל 5 דקות. אם הרופא, או את, מרגישים שיש צורך ביותר מיים- מותר לשתות כל כמות שהיא, בבת אחת. כמו כן אם תוך כדי צום את מרגישה צורך חזק לשתות, ושאת או העובר ח"ו מסתכנים- כמובן שחייבים לשתות, או לאכול, מבלי לחכות לרופא. מחקתי את השם מתשובה זו, וכן שלחתי באי מייל פרטי את מספר בטלפון שלי, אם את מעוניינת במספר טלפון של רב.עוד מהרב יניב חניא
עוד בנושא הלכה
עוד תוכן בשורש
כלכלה וכספים / ץ, IBI TRADE
בריאות / ד"ר איליה בר
נשים / רבקה וינגורט
אקטואליה / מערכת שורש
שיעורי תורה
תנך /
מוצרים