שאלה נוספת לגבי הפטריה היוגית
הרב יניב חניא ט חשוון, תשעד 13/10/2013.......................
שאלה:
שלום.
בהמשך לתשובתך בקישור:
http://www.shoresh.org.il/spages/shut/shut4275.htm
הייתי שמח לקבל שם וטלפון של המרפא החרדי כדי להתייעץ איתו בנושא (ובנושאים אחרים).
כמו כן, אני כבר מגדל את הפטריה (בלי לשהתמש - שופך את החלב) מקור הפטריה אינו ידוע היא נראית כגושים דומים לגבינת קוטג'. ברור שהיא גודלה בעבר גם על בסיס חלב טרף (כמו של נאקות) היא מנצלת כנראה את הסוכרים שבחלב. אני שוטף אותה היטב כל יום משאריות החלב ומכניסה כל יום לחלב חדש - החלב כמובן כשר. המטרה היא יצירת יוגורט כאשר הפטריה עצמה איננה נאכלת היא רקגורמת להחמצה.האם למרות זאת ניתן להשתמש ובאיזה צורה?
אני מתנצל מכל הלב על כך שאני שואל שוב כאשר כבר ניתנה תשובה, אבל חשוב לי לפרט.
תודה מראש
שמואל
תשובה:
האמת היא שלא זכור לי מי המרפא שהתייעצתי איתו אז, אני מניח שמדובר בשמעון וגילה הלאג, שכותבים אצלנו רבות באתר, ניתן להתקשר אליהם- 0775052018.
שוב, על פי התיאור שנתת זה נראה ככשר, ושגם אם היה באיזה שהוא שלב חלב לא כשר הוא בטל בשישים כבר.תשובות נוספות בנושא-הבהרה
עכשיו הבנתי יותר, זו שאלה קשה, שאלתי רב נוסף והוא הציע שעל החלק שנגע בחלב תשפכו מים רותחים ועל החלק כשרות חרוסת
באופן עקרוני תמרים וצימוקים לא נחשבים לממש נגועים (שלא כמו נענע לדוגמא) ולכן בצירוף הסברא שהבאת, שמדאבקת מרק בפסח
אבקת מרק בדרך כלל נחשבת לחמץ, בגלל שהיא נחשבת למכילה קמח (וזו אולי ההערה על הגלוטן, שהוא גלוטן חיטה)כשרות תותים
1. ההבדל הוא שבשעת הכנת המיץ הכל נמחץ לחלוטין, ומבחינה הלכתית יש הבדל בין בריה שלימה לבין משהו שלא נ
שאלה:
שלום. בהמשך לתשובתך בקישור: http://www.shoresh.org.il/spages/shut/shut4275.htm הייתי שמח לקבל שם וטלפון של המרפא החרדי כדי להתייעץ איתו בנושא (ובנושאים אחרים). כמו כן, אני כבר מגדל את הפטריה (בלי לשהתמש - שופך את החלב) מקור הפטריה אינו ידוע היא נראית כגושים דומים לגבינת קוטג'. ברור שהיא גודלה בעבר גם על בסיס חלב טרף (כמו של נאקות) היא מנצלת כנראה את הסוכרים שבחלב. אני שוטף אותה היטב כל יום משאריות החלב ומכניסה כל יום לחלב חדש - החלב כמובן כשר. המטרה היא יצירת יוגורט כאשר הפטריה עצמה איננה נאכלת היא רקגורמת להחמצה.האם למרות זאת ניתן להשתמש ובאיזה צורה? אני מתנצל מכל הלב על כך שאני שואל שוב כאשר כבר ניתנה תשובה, אבל חשוב לי לפרט. תודה מראש שמואל
תשובה:
האמת היא שלא זכור לי מי המרפא שהתייעצתי איתו אז, אני מניח שמדובר בשמעון וגילה הלאג, שכותבים אצלנו רבות באתר, ניתן להתקשר אליהם- 0775052018.שוב, על פי התיאור שנתת זה נראה ככשר, ושגם אם היה באיזה שהוא שלב חלב לא כשר הוא בטל בשישים כבר.
תשובות נוספות בנושא-
הבהרה
עכשיו הבנתי יותר, זו שאלה קשה, שאלתי רב נוסף והוא הציע שעל החלק שנגע בחלב תשפכו מים רותחים ועל החלק
עכשיו הבנתי יותר, זו שאלה קשה, שאלתי רב נוסף והוא הציע שעל החלק שנגע בחלב תשפכו מים רותחים ועל החלק
כשרות חרוסת
באופן עקרוני תמרים וצימוקים לא נחשבים לממש נגועים (שלא כמו נענע לדוגמא) ולכן בצירוף הסברא שהבאת, שמד
באופן עקרוני תמרים וצימוקים לא נחשבים לממש נגועים (שלא כמו נענע לדוגמא) ולכן בצירוף הסברא שהבאת, שמד
אבקת מרק בפסח
אבקת מרק בדרך כלל נחשבת לחמץ, בגלל שהיא נחשבת למכילה קמח (וזו אולי ההערה על הגלוטן, שהוא גלוטן חיטה)
אבקת מרק בדרך כלל נחשבת לחמץ, בגלל שהיא נחשבת למכילה קמח (וזו אולי ההערה על הגלוטן, שהוא גלוטן חיטה)
כשרות תותים
1. ההבדל הוא שבשעת הכנת המיץ הכל נמחץ לחלוטין, ומבחינה הלכתית יש הבדל בין בריה שלימה לבין משהו שלא נ
1. ההבדל הוא שבשעת הכנת המיץ הכל נמחץ לחלוטין, ומבחינה הלכתית יש הבדל בין בריה שלימה לבין משהו שלא נ
עוד מהרב יניב חניא
עוד תוכן בשורש
בריאות / יהונתן גליס
אקטואליה / מערכת שורש
אמונה / יעקב חזן
בעין חינוכית / תרזה פרנקל
שיעורי תורה
ספרות חזל / ב ישי וויצמן
מוצרים