close
חזור
תכנים
שו"ת ברשת
מוצרים
תיבות דואר
הרשמה/ התחברות

בצל בכלי חלבי/ בשרי

הרב יניב חניא  כד שבט, תשעד  25/01/2014

.......................

שאלה:

שלום כידוע חיתוך בצל בסכין חלבית/ בשרית הופכת אותו את המאכל לחלבי/ בשרי. האם כך גם לגבי כלים אחרים. למשל אם חתכתי בסכין פרווה אבל ערבבתי את התערובת של הבצל בכף חלבית. או ששמתי בכלי חלבי. האם המאכל יהיה חלבי?

תשובה:

מההלכה משמע שזה נוגע רק לסכין, החיתוך בסכין מחדיר את הטעם לבצל, ומכיוון שהבצל חריף הטעם הופך לטוב ולכן או חלבי או בשרי.
לגבי ערבוב, אם זה קר, זה בסדר לערבב בכף חלבית או כלי חלבי.

לגבי חם, זה תלוי בעדה, שהרי לספרדים זה מותר לערבב משהו פרווה גם בחם ולאוכלו עם המין השני, ואילו לאשכנזים זה מוגדר "בחזקת חלבי" או בשרי.