close
חזור
תכנים
שו"ת ברשת
מוצרים
תיבות דואר
הרשמה/ התחברות

בשרי וחלבי התערבבו

הרב יניב חניא  יג אב, תשעח  25/07/2018

.......................

שאלה:

בטעות השתמשתי במזלג בשרי בארוחה חלבית עם גבינה ועוד... מה אני צריך לעשות בו?

תשובה:

התופעה שתיארת היא תופעה שכיחה מאוד, די הרבה פעמים קורה שמשתמשים בטעות בכלי בשרי בארוחה חלבית או להיפך... צריך לדעת שהדין המקרה הזה שונה ממקרה למקרה, כי יש מספר הגדרות שחשוב לדעת- מה היתה מידת החום של האוכל, האם הוא היה הכלי הראשון (הכלי שבו בישלו) או שהאוכל הועבר אליו מכלי אחר, מתי היה השימוש האחרון בכלי ועוד... באופן עקרוני, אם מדובר על מזלג או כף, בדרך כלל הם לא ממש נטרפים, כי בכלים אלו אנו משתמשים רק באוכל שמונח כבר בצלחת, כאשר הוא לא חם מידי. אם מדובר באוכל חלבי, הרי שברוב המקרים הוא קר ממש.
לכן- אם האוכל היה קר, מה שצריך זה פשוט לשטוף את הכלי ולהשתדל לא להשתמש בו יותר באוכל חלבי. אם האוכל היה חם הרי שהאוכל עצמו ישאר כשר (בטל בשישים), ואת הכלי יש להכשיר בעירוי של מים חמים. אולם אם מדובר בסכין שבו חתכו משהו קשה, כמו גבינה קשה, הרי שצריך להכשיר אותו ממש או על ידי שריפה באש או על ידי נעיצה של הסכין בקרקע קשה כמה פעמים ואחר כך הכשרה (שימו לב- לא לנעוץ את הסכין בעציץ, שזו אדמה רכה, אלא בקרקע קשה).
תשובות נוספות בנושא-
שאלה המשך-אוכל בשרי בשקית
אל תשתמשי בה 24 שעות, ואז תשטפי במים וסבון והיא תהיה בסדר גמור
שקית עם קופסא בשרית חמה שנגעה בשקית עם דברים חלביים
כן, זה נשמע בסדר גמור, פלסטיק הוא חומר אטום וחזק במיוחד, הבשר או החלב לא יעברו ולכן שני המוצרים כשרי
כשרות שולחן
את לא מתארת בשאלה כמה חם היה האוכל, אבל אני חושב שאם הוא היה בשקית והחום היה לא רותח ממש, אז אפשר לא
בשר וחלב
זה תלוי בכמות, אם מדובר בכמות הקטנה מאחד לשישים, הרי שהסיר והואכל מותר, אם הכמות של מה שנפל גדולה מא
כשרות
באופן עקרוני נהגו לחכות חצי שעה, אולם במקרים שזה דחוף ניתן לשטוף את הפה כפי שציינת.