close
חזור
תכנים
שו"ת ברשת
מוצרים
תיבות דואר
הרשמה/ התחברות

קמח מנופה

הרב יניב חניא  ב ניסן, תשעו  10/04/2016

.......................

שאלה:

שלום אמי קנתה קמח כוסמין מנופה דרך חברה שקנתה כמות. על האריזה כתוב "חייב בקירור". באריזות מחברות אחרות שקניתי בעבר היה כתוב לשמור בקירור לאחר הפתיחה. וכאן כתוב רק "לשמור בקירור"- אולי הכוונה גם כשזה סגור. האריזה כמובן הגיעה סגורה. מאחר ואני מניחה שעברו מספר שעןת מרגע שהחברה קנתה ןעד שעבר לידי אמי ולמקרר אני לא יודעת אם הניפוי שלו נחשב או לא. אין לי דרך לדעת כמה זמן הקמח שהה מחוץ למקרר כי היא לא תשאל אותה. מאחר ומבחינתה זה בסדר וכבר הכינה מזה לחמניות אז רציתי לשאול האם מותר לאכול מהן מדיעבד או שעדיף להימנע. הגמח נקנה בתקופת החורף לפני חודשיים כשעוד היה קריר. תודה

תשובה:

לפי התיאור שלך נראה לי בסדר להשתמש בקמח, גם הזמן שחלף הוא לא ממש ארוך, גם אכן היה קריר בתקופה זו וגם הקמח עבר ניפוי בחברה, לדעתי ניתן לאכול את הלחמניות אחרי האפיה.
תשובות נוספות בנושא-
מוצרים משמיטה
גם אם מדובר על מוצרים שהם קדושת שביעית, והסיכוי לכך קטן מאוד, בכל מקרה יהיה מותר לך לזרוק אותם בשלב
כבוד הלחם
צריך להניח אותו בצורה מכובדת בצד. פעמים רבות ניתן להניח אותו על הפח עצמו, כי יש אנשים רבים שאוספים.<
כשרות תותים
1. ההבדל הוא שבשעת הכנת המיץ הכל נמחץ לחלוטין, ומבחינה הלכתית יש הבדל בין בריה שלימה לבין משהו שלא נ
קפה לבן
עד כמה שאני יודע הוא חריףפ כזה, נכון?
המקרה כזה נראה לי שמספיקה בדיקה בעין ללא ניפוי, אם הוא לא
המשך -מזון חשוף בלילה
יש רבים שמחמירים לא להשתמש, אולם רבים מקילים, כי גם לגבי נוזלים יש אומרים שזה רק יין. אם מדובר בהפסד
מזון פתוח בלילה
אני לא מכיר את זה לגבי כל מזון, חכמים אומרים ששתיה שנשארה פתוחה מסוכן לשתות ממנה, ויש חלק שנוהגים לה