ספק בכשרות
הרב יניב חניא כד אדר, תשפא 08/03/2021.......................
שאלה:
שלום,
טיגנתי בצל וחביתה במחבת שאינה בת יומה וערבבתי בכף עץ (שאינה בת יומה). אנו שמים מדבקות על הכפות כדי לזהות מה חלבי ומה בשרי ואחרי ההכנה ראיתי שבכף שהשתמשתי המדבקה ירדה (אך לקחתי אותה מממגירת הסכום החלבי, ולפי מספר הכפות שאמורות להיות שם לדברי שאר בני הבית היא אמורה להיות שייכת לשם). השאלה האם בגלל הספק שמא אולי בכל זאת חלה תקלה וזו כף בשרית יש להכשיר את המחבת? אם כן כיצד?
תשובה:
זה נראה לי בסדר גמור.
גם בגלל הספק, ואם לא- זה לא בת יומה.
ואם לא- אז המחבת לדעת הספרדים המחבת כשרה גם לצד השני (בשרי או חלבי).
ככה שזה בסדר.תשובות נוספות בנושא-הכשרת לבבות וצליית לבבות
יש לנו באתר מאמר שלם בענין, שעוסק בכל ההיבטים של שאלת המשך-תבניות
ההנחה שלי היתה שבשנים של שימוש רצוף, בודאי היו מקרים שבהם לא חיכו 24 שעות. אהל אם ידוע לחלוטין שזה לענייני שחיטה וכשרות
יש לנו מאמר באתר שמסכם את העניינם הללו, בצורה שטחית יחסית, אבל נותנת כיוון-
טיגון בשרי (שניצל) במחבת חלבי
המחבת נטרף וצריך הכשרה, אולם אם הוא מצופה טלפון זה לא פשוט להכשיר... מאיזה חומר עשוי המחבת?
שאלה:
שלום, טיגנתי בצל וחביתה במחבת שאינה בת יומה וערבבתי בכף עץ (שאינה בת יומה). אנו שמים מדבקות על הכפות כדי לזהות מה חלבי ומה בשרי ואחרי ההכנה ראיתי שבכף שהשתמשתי המדבקה ירדה (אך לקחתי אותה מממגירת הסכום החלבי, ולפי מספר הכפות שאמורות להיות שם לדברי שאר בני הבית היא אמורה להיות שייכת לשם). השאלה האם בגלל הספק שמא אולי בכל זאת חלה תקלה וזו כף בשרית יש להכשיר את המחבת? אם כן כיצד?
תשובה:
זה נראה לי בסדר גמור.גם בגלל הספק, ואם לא- זה לא בת יומה.
ואם לא- אז המחבת לדעת הספרדים המחבת כשרה גם לצד השני (בשרי או חלבי).
ככה שזה בסדר.
תשובות נוספות בנושא-
הכשרת לבבות וצליית לבבות
יש לנו באתר מאמר שלם בענין, שעוסק בכל ההיבטים של שאלת המשך-תבניות
ההנחה שלי היתה שבשנים של שימוש רצוף, בודאי היו מקרים שבהם לא חיכו 24 שעות. אהל אם ידוע לחלוטין שזה ל
יש לנו באתר מאמר שלם בענין, שעוסק בכל ההיבטים של שאלת המשך-תבניות
ההנחה שלי היתה שבשנים של שימוש רצוף, בודאי היו מקרים שבהם לא חיכו 24 שעות. אהל אם ידוע לחלוטין שזה ל
ענייני שחיטה וכשרות
יש לנו מאמר באתר שמסכם את העניינם הללו, בצורה שטחית יחסית, אבל נותנת כיוון-
טיגון בשרי (שניצל) במחבת חלבי
המחבת נטרף וצריך הכשרה, אולם אם הוא מצופה טלפון זה לא פשוט להכשיר... מאיזה חומר עשוי המחבת?
יש לנו מאמר באתר שמסכם את העניינם הללו, בצורה שטחית יחסית, אבל נותנת כיוון-
טיגון בשרי (שניצל) במחבת חלבי
המחבת נטרף וצריך הכשרה, אולם אם הוא מצופה טלפון זה לא פשוט להכשיר... מאיזה חומר עשוי המחבת?
עוד מהרב יניב חניא
עוד בנושא כשרות
עוד תוכן בשורש
קריאה ובדיחות / ה/ מהאינטרנט
סרטונים מצחיקים / ה/ מהאינטרנט
קריאה ובדיחות / מי/ מהגולשים
יהדות / מערכת שורש
שיעורי תורה
ספרות חזל / ב ישי וויצמן
מוצרים