close
חזור
תכנים
שו"ת ברשת
מוצרים
תיבות דואר
הרשמה/ התחברות

שאלת המשך-תבניות

הרב יניב חניא  יג חשוון, תשפ  11/11/2019

.......................

שאלה:

שלום לרב, בהמשך לתשובתך: https://www.shoresh.org.il/spages/shut/baking trays kashrut.htm אם לא ידוע בוודאות האם היה מקרה בו לא חיכו 24 שעות בין בשר לחב יש מקום להקל או שתבניות אסורות? ומה לגבי הרשת שעליה הונחו התבניות, יש דרך להכשירה? תודה!

תשובה:

ההנחה שלי היתה שבשנים של שימוש רצוף, בודאי היו מקרים שבהם לא חיכו 24 שעות. אהל אם ידוע לחלוטין שזה לא קרה, ותמיד חיכו 24 שעות, התבניות כשרות.

לגבי הרשת- אותה אפשר להכשיר, על ידי ניקוי היטב וחימום לחום המירבי.
תשובות נוספות בנושא-
כשרות תבניות תנור
אם לא חיכו בין בשר לחלב 24 שעות, הרי שהתבניות הופכות ללא כשרות (כי הבשר, נניח, מהבישול הקודם, מתערבב
לקנות תפילין
יש הרבה מאוד רמות וסוגים של כשרויות וגימורים בתפילין... 

אם מדובר בתפילין שלא יעשה ב
ענייני שחיטה וכשרות
יש לנו מאמר באתר שמסכם את העניינם הללו, בצורה שטחית יחסית, אבל נותנת כיוון-

טיגון בשרי (שניצל) במחבת חלבי
המחבת נטרף וצריך הכשרה, אולם אם הוא מצופה טלפון זה לא פשוט להכשיר... מאיזה חומר עשוי המחבת?
כשרות משקה טובי
אני לא מכיר את המשקה, שאלתי רב שמתמחה בכשרות, אני ממתין לתשובה ממנו.