טחינה עולם ומלואו: סוגי מאכלים וקינוחים שאפשר להכין ממנה
מערכת שורשז שבט, תשפה05/02/2025הטחינה מציעה טעמים עמוקים ואגוזיים, והיא בעלת ערכים תזונתיים גבוהים. מעבר לשימוש הקלסי שלה כרוטב מוכר וחביב ברחבי המטבחים הישראליים
תגיות:טחינהמתכוניםאוכל
צילום: pixabay
כשחושבים על טחינה, חושבים על רוטב טחינה שיעטוף פיתה עם פלאפל, אבל למעשה היא אחד הרכיבים המגוונים והאהובים במטבח. הטחינה מציעה טעמים עמוקים ואגוזיים, והיא בעלת ערכים תזונתיים גבוהים. מעבר לשימוש הקלסי שלה כרוטב מוכר וחביב ברחבי המטבחים הישראליים, היא גם משמשת כבסיס למגוון רחב של מאכלים וקינוחים. המרקם העשיר והטעם הייחודי שלה הופך אותה למתאימה גם במנות מתוקות וגם במנות מלוחות כאחד. לפניכם כל מה שאפשר להכין מחומר הגלם המופלא הזה שנקרא טחינה.
עוגיות טחינה – הקלסיקה המתוקה
עוגיות טחינה הן אולי הקינוח הפופולרי ביותר שבו הטחינה מככבת. למי שלא מכיר מדובר, בעוגיות פריכות שנמסות בפה, גדושות בטעם אגוזי עמוק. העוגיות פשוטות מאוד להכנה ודורשות מעט מאוד מרכיבים, דבר שהופך אותן לפתרון אידיאלי כשזקוקים לקינוח מהיר. ניתן לשדרג אותן עם מגוון תוספות: שבבי שוקולד, קוקוס טחון, פיסטוקים קצוצים ואפילו שומשום שחור שיעניק להן מראה מיוחד באמת.
עוגות ולחמים עם טחינה
טחינה משמשת כתוספת נהדרת לעוגות ולחמים, הודות לכך שהיא מעניקה למאפים השונים לחות וטעם עשיר. עוגת טחינה היא עוגה רכה ועסיסית בעלת ניחוח אגוזי עדין. חובבי השוקולד יכולים לשלבה בעוגת שוקולד וליהנות משילוב טעמים מעניין שנע בין מתיקות השוקולד לטעמים העמוקים של הטחינה. אם אתם מכינים לחם ללא גלוטן, תוכלו להפיק תועלת משימוש בטחינה ולהעניק ללחם שלכם מרקם רך וטעם מפתיע.
טחינה כבסיס לקינוחים מזינים
לטחינה יש תפקיד מרכזי ביצירת קינוחים מזינים. במקום להכין כדורי שוקולד רווי סוכר תוכלו להכין כדורי אנרגיה מטחינה, דבש, שיבולת שועל ושילובים שונים של אגוזים, קוקוס או שוקולד מריר. הכדורים הללו גם קלים להכנה וגם נפלאים כנשנוש שיעניק לכם אנרגיה. בנוסף, תוכלו להכין חטיפי גרנולה ביתיים ולהיעזר גם בטחינה, כרכיב שמאחד את כל שאר הרכיבים ומוסיף להם טעם עשיר.
מטבלים ורטבים על בסיס טחינה
טחינה היא ללא ספק המלכה של המטבלים. יש כל כך הרבה שילובים נהדרים שהיא מציעה, החל מהטחינה הקלסית שמוגשת לצד פיתה טרייה ועד לגרסאות שיש בהן שום כתוש טרי, פטרוזיליה או לימון. בנוסף, אפשר לשלב בה סילאן או דבש ולקבל רוטב מתקתק וטעים או לחילופין להוסיף לה פפריקה, צ'ילי ולימון וליהנות מרוטב חריף לתיבול ירקות קלויים.
סלטים עם טחינה
סלטים רבים משתדרגים בטעמם עם טחינה. למשל סלט חומוס עם טחינה שמשלב בין גרגרי החומוס העדינים לטחינה הגולמית ויחד יוצרים מרקם קרמי ועשיר. דוגמה נוספת היא סלט ירוק עם טחינה וסילאן שמעשיר את הטעמים ומוסיף טוויסט מפתיע של מתיקות ועדינות אגוזית. אפילו סלטי כרוב שונים יכולים ליהנות מהוספה של טחינה לימונית שעוטפת את הירקות באופן מושלם.
קינוחים מפתיעים עם טחינה
כפי שציינו טחינה יכולה להגיע בשילוב של גרסאות רבות ומעניינות, כשאחת מהן היא קינוח של מוס טחינה עם דבש ושבבי שקדים קלויים. מדובר בקינוח מרהיב עם טעמים עשירים. גם בראוניז טחינה הם שילוב מנצח בין הטחינה לשוקולד, שהופכים את הבראוניז לעוד יותר טעימים ומיוחדים. בנוסף, אפשר להכין ממנה גם פרלינים ממולאים בטחינה וסילאן, או לחילופין גלידת טחינה שתקרר אתכם עם ביס מתקתק ועדין בימי הקיץ החמים.
מנות עיקריות עם טחינה
גם מנות עיקריות נהנות מהשילוב של טחינה בהן, כך לדוגמה מנת חצילים קלויים עם טחינה גולמית, פטרוזיליה וגרגירי רימון היא מנה מעולה, גם מנות עוף או דגים נהנות משילוב טעמי הטחינה כשמזלפים טחינה לימונית שמוסיפה חמצמצות נעימה למנות השונות.
עוגיות טחינה – הקלסיקה המתוקה
עוגיות טחינה הן אולי הקינוח הפופולרי ביותר שבו הטחינה מככבת. למי שלא מכיר מדובר, בעוגיות פריכות שנמסות בפה, גדושות בטעם אגוזי עמוק. העוגיות פשוטות מאוד להכנה ודורשות מעט מאוד מרכיבים, דבר שהופך אותן לפתרון אידיאלי כשזקוקים לקינוח מהיר. ניתן לשדרג אותן עם מגוון תוספות: שבבי שוקולד, קוקוס טחון, פיסטוקים קצוצים ואפילו שומשום שחור שיעניק להן מראה מיוחד באמת.
עוגות ולחמים עם טחינה
טחינה משמשת כתוספת נהדרת לעוגות ולחמים, הודות לכך שהיא מעניקה למאפים השונים לחות וטעם עשיר. עוגת טחינה היא עוגה רכה ועסיסית בעלת ניחוח אגוזי עדין. חובבי השוקולד יכולים לשלבה בעוגת שוקולד וליהנות משילוב טעמים מעניין שנע בין מתיקות השוקולד לטעמים העמוקים של הטחינה. אם אתם מכינים לחם ללא גלוטן, תוכלו להפיק תועלת משימוש בטחינה ולהעניק ללחם שלכם מרקם רך וטעם מפתיע.
טחינה כבסיס לקינוחים מזינים
לטחינה יש תפקיד מרכזי ביצירת קינוחים מזינים. במקום להכין כדורי שוקולד רווי סוכר תוכלו להכין כדורי אנרגיה מטחינה, דבש, שיבולת שועל ושילובים שונים של אגוזים, קוקוס או שוקולד מריר. הכדורים הללו גם קלים להכנה וגם נפלאים כנשנוש שיעניק לכם אנרגיה. בנוסף, תוכלו להכין חטיפי גרנולה ביתיים ולהיעזר גם בטחינה, כרכיב שמאחד את כל שאר הרכיבים ומוסיף להם טעם עשיר.
מטבלים ורטבים על בסיס טחינה
טחינה היא ללא ספק המלכה של המטבלים. יש כל כך הרבה שילובים נהדרים שהיא מציעה, החל מהטחינה הקלסית שמוגשת לצד פיתה טרייה ועד לגרסאות שיש בהן שום כתוש טרי, פטרוזיליה או לימון. בנוסף, אפשר לשלב בה סילאן או דבש ולקבל רוטב מתקתק וטעים או לחילופין להוסיף לה פפריקה, צ'ילי ולימון וליהנות מרוטב חריף לתיבול ירקות קלויים.
סלטים עם טחינה
סלטים רבים משתדרגים בטעמם עם טחינה. למשל סלט חומוס עם טחינה שמשלב בין גרגרי החומוס העדינים לטחינה הגולמית ויחד יוצרים מרקם קרמי ועשיר. דוגמה נוספת היא סלט ירוק עם טחינה וסילאן שמעשיר את הטעמים ומוסיף טוויסט מפתיע של מתיקות ועדינות אגוזית. אפילו סלטי כרוב שונים יכולים ליהנות מהוספה של טחינה לימונית שעוטפת את הירקות באופן מושלם.
קינוחים מפתיעים עם טחינה
כפי שציינו טחינה יכולה להגיע בשילוב של גרסאות רבות ומעניינות, כשאחת מהן היא קינוח של מוס טחינה עם דבש ושבבי שקדים קלויים. מדובר בקינוח מרהיב עם טעמים עשירים. גם בראוניז טחינה הם שילוב מנצח בין הטחינה לשוקולד, שהופכים את הבראוניז לעוד יותר טעימים ומיוחדים. בנוסף, אפשר להכין ממנה גם פרלינים ממולאים בטחינה וסילאן, או לחילופין גלידת טחינה שתקרר אתכם עם ביס מתקתק ועדין בימי הקיץ החמים.
מנות עיקריות עם טחינה
גם מנות עיקריות נהנות מהשילוב של טחינה בהן, כך לדוגמה מנת חצילים קלויים עם טחינה גולמית, פטרוזיליה וגרגירי רימון היא מנה מעולה, גם מנות עוף או דגים נהנות משילוב טעמי הטחינה כשמזלפים טחינה לימונית שמוסיפה חמצמצות נעימה למנות השונות.
הוסף תגובה

צילום: pixabay
עוד ממערכת שורש
עוד בנושא בישול ואפיה