מתכונים כשרים- טרנד?
מערכת שורשו תמוז, תשעד04/07/2014האם הכנת אוכל כשר הופכת לטרנד? סקירה קצרה ומתכון מדהים
תגיות:מתכוןבישוליםעוף בבטטהאוכלכיום, ניתן למצוא אוכל כשר כמעט בכל מקום מסעדות כשרות פרוסות בכל רחבי הארץ, מלונות כשרים המציעים חבילות נופש לקהל הדתי, לימודי הכנת אוכל כשר ועוד. כל אדם השומר כשרות לא צריך להתאמץ כדי למצוא מקום כשר שיספק לו חוויה כשרה ברמה טובה.
מתכונים כשרים
לאחרונה ניתן לראות הרבה שפים המתפארים בעובדה שהם מכינים אוכל כשר והם אלו היוצרים את המתכונים בעצם. שפים רבים החלו להכיר בעובדה שבמידה ויגישו אוכל שאינו כשר הם מפספסים קהל יעד גדול בעוד שבמידה ויגישו אוכל כשר קהל גדול יותר יוכל להגיע וליהנות מהמאכלים שהם מציעים ולכן הם החלו להגיש אוכל כשר.
כחלק מהשינוי שחל בעולם האוכל, מתכונים כשרים החלו לקבל תשומת לב גם בקרב אנשים שאינם שומרים כשרות. אוכל כשר נחשב אוכל נקי יותר עם פיקוח הדוק יותר וללא חלקים מדממים. דבר זה נותן תחושה טובה ומעלה את הביקוש לאוכל כשר בקרב אנשים שאינם שומרים כשרות.
נעשיתם רעבים? ובכן להלן מתכון מדהים וטעים.
שם המתכון – עוף, בטטה ותפוחי אדמה
מצרכים:
מצרכים להכנת העוף -
4 ירכיים
4 שוקיים (ניתן להשתמש בכל חלקי העוף לפי העדפה אישית)
פפריקה אדומה (חריפה/מתוקה לפי העדפה אישית)
מלח ופלפל לבן
אבקת מרק
שמן זית משובח
מצרכים להכנת התוספות
3 בטטות בינוניות
2 תפוחי אדמה אדומים
אופן הכנת העוף:
1. מניחים את החלקים השונים של העוף בתבנית חד פעמית (או תבנית רגילה).
2. בקערית נפרדת מערבבים את המלח, פלפל, שמן זית ומורחים על העוף בצורה שווה ואחידה.
3. מכניסים את כל התבנית לתוך התנור שחומם מראש בטמ"פ 180 מעלות ומחכים עד שהמרכיבים בתבנית יגיעו להזהבה.
אופן הכנת התוספות:
1. מקלפים את תופחי האדמה והבטטה וחותכים לקוביות בגודל מועדף.
2. לוקחים סיר גדול, ומרתיחים בו מים ומכניסים את תפוחי האדמה והבטטה – מחכים שהבטטות ותפוחי האדמה יהיו רכים.
3. מוסיפים מעט אבקת מרק עוף.
4. ניתן להוסיף מעט מלח, פלפל ושמן זית מעל התוספת.
* ניתן להגיש את המנה עם סלט בצד או ירקות חתוכים
בתיאבון