מתכוני עוגות לפסח
מערכת שורשיד ניסן, תשעה03/04/2015מתכוני עוגות כשרות לפסח. את כולן ניסינו לבד, ראו תמונה מצורפת.
תגיות:מתכוניםעוגות לפסחפסחהעוגות מוכנות לחג
צילום: משפחת חניא
לאור הביקוש הרב לדף המתכונים שלנו לפסח, אנחנו שמחים לצרף דף מתכוני עוגות מיוחדות לפסח. תהנו...
עוגת תפוחים לפסח-
מצרכים
5 ביצים
4\3 כוס שמן
2\1 1 כוסות סוכר
2\1 כוס יין אדום מתוק
2 כפיות קינמון
2\1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
2\1 1 כוסות קמח מצה
2\1 שקיק אבקת אפייה
לתפוחים-
6 תפוחי עץ גרנד סמית
4\1 כוס סוכר
4\3 כוס מים
לקישוט-
אגוזים קצוצים
אביזרים נלווים
אופים בתבנית סיליקון בעלת משקעים ריבועים חלקים (15 משקעים בתבנית)
הכנה
קולפים את התפוחים ובעזרת תפוחן מוציאים את הליבה.
חותכים את התפוחים הקלופים לקוביות קטנות (לא מדי).
מרתיחים בסיר קטן מים וסוכר, מוסיפים את התפוחים ומבשלים אותם כעשר דקות או עד שהם מתרככים מעט אך לא מעבדים מצורתם.
מסננים את קוביות התפוחים מהנוזלים.
מקציפים בקערת מיקסר במקצף בלון ביצים שלמות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה, מוסיפים את הסוכר בהדרגה וממשיכים להקציף.
מנמיכים את מהירות המיקסר עד למינימום ומוסיפים שלב אחרי שלב את יתר החומרים-שמן, יין אדום מתוק, קינמון, אגוזים, תפוחים מבושלים וקמח מצה מעורב באבקת אפייה.
משמנים תבניות סיליקון וממלאים בבלילה הסמיכה של העוגה את המשקעים עד כשני שלישים מגובה השקע.
מפזרים על העוגה מלמעלה אגוזים קצוצים.
אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש .
חשוב לזכור שזמן האפייה מתקצר היות שהמאפים קטנים יותר.
ניתן לאפות את העוגה בשני תבניות כיכר (אינגליש קייק).
שימו לב- ניתן לשמור את העוגות במקרר עד חמישה ימים בלבד.
אחסון של זמן ארוך יותר, או אחסון בטמפרטורת החדר של יותר משתי יממות יגרמו לעוגה להעלות עובש בגלל התפוחים שבעיסה.
עוגה כושית כשרה לפסח
מצרכים-
לעוגה:
1 כוס סוכר
1 כוס שוקולית
1 כוס קמח מצות מנופה
1 שקית אבקת אפייה
4\3 כוס שמן
2 ביצים
2 כוסות מים פושרים
1 כוס קוקוס (אפשרות)
לזיגוג:
2/1 מיכל שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד
הכנה
1. מערבבים בקערה את כול המצרכים של העוגה (למעט המים והקוקוס).
2. מוסיפים את המים ומערבבים היטב.
3. יוצקים את התערובת לתבנית עגולה ומשומנת.
4. משאירים למנוחה של כ-20 דקות.
5. אופים בחום בינוני ל-40 דקות.
6. זיגוג השוקולד (רצוי להכין בזמן האפייה):
מחממים בסיר קטן שמנת מתוקה עד לרתיחה ומוסיפים את השוקולד.
מערבבים היטב עד לקבלת קרם דליל.
7.מיד לאחר אפייתה של העוגה יוצקים את זיגוג השוקולד, ומעליו את הקוקוס.
לאחר הצינון מכניסים את העוגה למקרר.
סופלה שוקולד לפסח
מצרכים
250 גרם שוקולד מריר
200 גרם מרגרינה
כוס ורבע סוכר
רבע כוס קקאו
5 ביצים
3\2 כוס קורנפלור
הכנה
ממיסים את השוקולד, מערבבים ביצים וסוכר ושאר המצרכים.
אופים ב 180 מעלות 15-12 דקות, שימו לב, הרעיון של הסופלה הוא שחלק נשאר לא אפוי ונמס בחום לפני ההגשה.
עוגת בראוניז לפסח
מצרכים
200 גרם שוקולד מריר
כוס שמן
1 ורבע כוסות סוכר
4 ביצים
4 כפות קמח מצה
2 כפות קמח תפו"א
כפית אבקת אפיה
100 גרם אגוזים (כוס)
הכנה
ממיסים שוקולד עם שמן,
בנפרד מערבבים את הדברים היבשים, מוסיפים ביצים ושוקולד בערבוב איטי.
שוטחים, פחות או יותר, בתבנית חד פעמית ואופים.
בלינצ'ס לפסח
מצרכים
6 ביצים
1 כוס קמח תפו"א
3 כוסות מים
2 כפיות שמן
מעט מלח
הכנה
מערבבים את החומרים בקערה לעיסה דלילה מאוד.
יוצקים למחבת משומן מעט (עדיף טפלון) עד שנוצרת שכבה דקה ומטגנים.
כדאי להכפיל את הכמות
ואם הבלינצס נקרע להוסיף קמח תפו"א, לשמן כול פעם במעט שמן
תודתנו למלאכי חניא על ההקלדה,
לניתי חניא על האיסוף והאפיה,
לתמר חניא על אפיית הדוגמאות לצילום
עוגת תפוחים לפסח-
מצרכים
5 ביצים
4\3 כוס שמן
2\1 1 כוסות סוכר
2\1 כוס יין אדום מתוק
2 כפיות קינמון
2\1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
2\1 1 כוסות קמח מצה
2\1 שקיק אבקת אפייה
לתפוחים-
6 תפוחי עץ גרנד סמית
4\1 כוס סוכר
4\3 כוס מים
לקישוט-
אגוזים קצוצים
אביזרים נלווים
אופים בתבנית סיליקון בעלת משקעים ריבועים חלקים (15 משקעים בתבנית)
הכנה
קולפים את התפוחים ובעזרת תפוחן מוציאים את הליבה.
חותכים את התפוחים הקלופים לקוביות קטנות (לא מדי).
מרתיחים בסיר קטן מים וסוכר, מוסיפים את התפוחים ומבשלים אותם כעשר דקות או עד שהם מתרככים מעט אך לא מעבדים מצורתם.
מסננים את קוביות התפוחים מהנוזלים.
מקציפים בקערת מיקסר במקצף בלון ביצים שלמות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה, מוסיפים את הסוכר בהדרגה וממשיכים להקציף.
מנמיכים את מהירות המיקסר עד למינימום ומוסיפים שלב אחרי שלב את יתר החומרים-שמן, יין אדום מתוק, קינמון, אגוזים, תפוחים מבושלים וקמח מצה מעורב באבקת אפייה.
משמנים תבניות סיליקון וממלאים בבלילה הסמיכה של העוגה את המשקעים עד כשני שלישים מגובה השקע.
מפזרים על העוגה מלמעלה אגוזים קצוצים.
אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש .
חשוב לזכור שזמן האפייה מתקצר היות שהמאפים קטנים יותר.
ניתן לאפות את העוגה בשני תבניות כיכר (אינגליש קייק).
שימו לב- ניתן לשמור את העוגות במקרר עד חמישה ימים בלבד.
אחסון של זמן ארוך יותר, או אחסון בטמפרטורת החדר של יותר משתי יממות יגרמו לעוגה להעלות עובש בגלל התפוחים שבעיסה.
עוגה כושית כשרה לפסח
מצרכים-
לעוגה:
1 כוס סוכר
1 כוס שוקולית
1 כוס קמח מצות מנופה
1 שקית אבקת אפייה
4\3 כוס שמן
2 ביצים
2 כוסות מים פושרים
1 כוס קוקוס (אפשרות)
לזיגוג:
2/1 מיכל שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד
הכנה
1. מערבבים בקערה את כול המצרכים של העוגה (למעט המים והקוקוס).
2. מוסיפים את המים ומערבבים היטב.
3. יוצקים את התערובת לתבנית עגולה ומשומנת.
4. משאירים למנוחה של כ-20 דקות.
5. אופים בחום בינוני ל-40 דקות.
6. זיגוג השוקולד (רצוי להכין בזמן האפייה):
מחממים בסיר קטן שמנת מתוקה עד לרתיחה ומוסיפים את השוקולד.
מערבבים היטב עד לקבלת קרם דליל.
7.מיד לאחר אפייתה של העוגה יוצקים את זיגוג השוקולד, ומעליו את הקוקוס.
לאחר הצינון מכניסים את העוגה למקרר.
סופלה שוקולד לפסח
מצרכים
250 גרם שוקולד מריר
200 גרם מרגרינה
כוס ורבע סוכר
רבע כוס קקאו
5 ביצים
3\2 כוס קורנפלור
הכנה
ממיסים את השוקולד, מערבבים ביצים וסוכר ושאר המצרכים.
אופים ב 180 מעלות 15-12 דקות, שימו לב, הרעיון של הסופלה הוא שחלק נשאר לא אפוי ונמס בחום לפני ההגשה.
עוגת בראוניז לפסח
מצרכים
200 גרם שוקולד מריר
כוס שמן
1 ורבע כוסות סוכר
4 ביצים
4 כפות קמח מצה
2 כפות קמח תפו"א
כפית אבקת אפיה
100 גרם אגוזים (כוס)
הכנה
ממיסים שוקולד עם שמן,
בנפרד מערבבים את הדברים היבשים, מוסיפים ביצים ושוקולד בערבוב איטי.
שוטחים, פחות או יותר, בתבנית חד פעמית ואופים.
בלינצ'ס לפסח
מצרכים
6 ביצים
1 כוס קמח תפו"א
3 כוסות מים
2 כפיות שמן
מעט מלח
הכנה
מערבבים את החומרים בקערה לעיסה דלילה מאוד.
יוצקים למחבת משומן מעט (עדיף טפלון) עד שנוצרת שכבה דקה ומטגנים.
כדאי להכפיל את הכמות
ואם הבלינצס נקרע להוסיף קמח תפו"א, לשמן כול פעם במעט שמן
תודתנו למלאכי חניא על ההקלדה,
לניתי חניא על האיסוף והאפיה,
לתמר חניא על אפיית הדוגמאות לצילום
הוסף תגובה
עוד ממערכת שורש
עוד בנושא בישול ואפיה